Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon fantaseert over Toppers op songfestival

Shownieuws

Gordon heeft goed nagedacht over hoe hij volgend jaar met De Toppers het Eurovisie Songfestival wil winnen. "Het is tijd voor een nieuwe aanpak."

Gordon heeft goed nagedacht over hoe hij volgend jaar met De Toppers het Eurovisie Songfestival in Moskou wil winnen. "NOS, opgelet! Plan de campagne!", schrijft de zanger in zijn column in Privé. "Wij gaan als Toppers 2009 voor Nederland naar dat festival met een hysterische act. Het is tijd voor een nieuwe aanpak."

De 39-jarige zanger en presentator, die zaterdag tijdens het concert van de Toppers al riep dat hij met Gerard Joling en René Froger wil meedoen aan het liedjesfestijn, weet precies hoe hij de stemmen van het Europese publiek voor zich kan winnen. "Gerard gaat volledig in zijn bontjas en verentooi, René haalt vocaal alles uit de kast en laat als hetero zien dat zo'n festival ook voor die doelgroep is en ik kom met de meest krankzinnige outfit en dito bril naast de mannen en gooi mijn hoogste kopstem sinds jaren eruit", schrijft Gordon, die 'alleen al een moord zou doen voor het plezier aan het hele voortraject'.

Voorafgaand aan het liedjesfestijn moet volgens de blonde presentator een soap worden gemaakt à la Over de Vloer, die Gordon samen met Gerard Joling maakte. "De rellen die we dan zelf verzinnen en de puinhoop die we creëren voordat zo'n festival is begonnen: heerlijk!", schrijft hij. "Nederland, kom op en steun dit initiatief. En oké, als jullie dan echt zo graag willen, gaan Geer en ik wel in een jurk."

Nederland heeft al jaren moeite te presteren op het Songfestival. Vorige week kwam de Nederlandse afgevaardigde, zangeres Hind, opnieuw niet door de voorronde.

"Het is heel leuk dat sommige artiesten ondanks de uitslag van dit jaar enthousiast reageren op deelname aan het Eurovisie Songfestival", zegt een woordvoerder van de NOS in reactie op het voorstel van Gordon. "Er bestaat echter nog geen duidelijkheid over de manier waarop de Nederlandse inzending volgend jaar wordt gekozen. We gaan de komende maanden op basis van de ervaringen van dit jaar en van vorig jaar bekijken hoe we het voor de inzending van volgend jaar gaan aanpakken. Het is nog niet duidelijk of we een artiest kiezen of dat er nationale voorrondes worden gehouden. Ook over de liedjeskeuze is nog niets te zeggen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen