Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-werknemer getuigt in misbruikzaak R. Kelly

Shownieuws

Een voormalige werknemer van R. Kelly heeft een getuigenis afgelegd in de misbruikzaak waarin haar ex-baas verwikkeld is. Ze herkende hem in het seksfilmpje.

(Novum/AP) - Een voormalige werknemer van R. Kelly heeft een getuigenis afgelegd in de misbruikzaak waarin haar ex-baas verwikkeld is. Lindsay Perryman herkende de zanger in de seksvideo, die hij met een minderjarig meisje zou hebben gemaakt.

Perryman, die van 2000 tot 2007 als persoonlijk assistent in dienst was van de r&b-ster en zijn familie, kreeg eind vorig jaar het filmpje voor het eerst te zien toen aanklagers haar benaderden. "De man in het filmpje leek sprekend op meneer Kelly", verklaarde ze dinsdag in de rechtszaal, terwijl haar voormalige baas in de zaal zat. Perryman liet de jury weten 'geschokt' en 'verontrust' te zijn door de beelden.

In de 27 minuten durende video, die zes jaar geleden werd ontdekt, is te zien hoe een man seks heeft met een jong meisje. Volgens aanklagers is de man in de video R. Kelly en zou het meisje op de video, die ergens tussen 1 januari 1998 en 1 november 2000 werd geschoten, mogelijk pas 13 jaar zijn. De r&b-ster heeft altijd gezegd onschuldig te zijn aan alle veertien beschuldigingen van kindermisbruik waarvan hij naar aanleiding van de vondst van de video wordt verdacht.

De nu 23-jarige vrouw, die volgens aanklagers het slachtoffer is van Kelly, ontkent dat zij het meisje in de video is. Een jeugdvriendin getuigde vorige week dat het wel degelijk om haar voormalige hartsvriendin gaat. Ook Perryman herkende het vermeende slachtoffer van kindermisbruik in de video. Ze herkende het meisje aan haar jukbeenderen en aan 'de opvallende manier waarop ze haar mond bewoog, lachte en praatte'.

Dinsdag legde naast Perryman een familievriendin van het vermeende slachtoffer een verklaring af. Zij herkende de vrouw aan haar 'wangen, neus en aan de structuur van haar gezicht'. Als R. Kelly, die hits scoorde als 'I believe I can fly', schuldig wordt bevonden, kan hij tot een celstraf van vijftien jaar worden veroordeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen