Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Cox maakt regiedebuut

Shownieuws

Gerard Cox regisseert de nieuwe klucht 'Au, au, au...me rug!' van theatergezelschap Het Echt. De 68-jarige acteur maakt daarmee zijn debuut als toneelregisseur.

Gerard Cox regisseert de nieuwe klucht 'Au, au, au...me rug!'. De 68-jarige acteur maakt daarmee zijn debuut als toneelregisseur. "Ik heb altijd van het genre gehouden", licht Cox toe. De show gaat op 25 oktober in première in Theater Zuidplein in Rotterdam.

'Au, au, au...me rug!' is de derde klucht van Het Echt, het theatergezelschap dat werd opgericht door Paul van Soest. De 59-jarige acteur speelt tevens de hoofdrol in het stuk. Cox vindt het een eer dat hij mag samenwerken met Van Soest. "Mijn pet, nee, mijn hoge hoed neem ik af voor Paul van Soest, die met zijn initiatief goed aanvoelt wat het publiek wil zien."

Naast Van Soest spelen Eva-lise Geerlings, Victor Bottenbley en Hanneke Scholten rollen in de klucht over verwoed crossfietser Pleun Verkerk. Vrouwlief Agaat is niet blij met de hobby van haar man, die ze bijna nooit ziet. Dan valt Pleun van zijn fiets en krijgt hij thuis behandelingen van een fysiotherapeut, die naast de rugkwaal ook de huiselijke problemen van het stel lijkt te willen oplossen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen