Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Indiana Jones'-film wisselend ontvangen

Shownieuws

Het langverwachte 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' is wisselend ontvangen. Zondag ging de film in première op het festival van Cannes.

(Novum/AP) - Het langverwachte 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' kan niet de goedkeuring van iedereen wegdragen. Recensenten ontvingen de film wisselend na de wereldpremière zondag op het festival van Cannes. Op de filmsite filmstew.com wordt in ieder geval kritisch geoordeeld. "De makers hadden Indiana Jones beter met rust kunnen laten", schrijft een recensent.

Het Franse tijdschrift Paris Match is meer te spreken over de 'volkomen acceptabele' film met Harrison Ford. Ook Variety oordeelt positief. "De film zal zeker bij het grote publiek in de smaak vallen", stelt een redacteur in het Amerikaanse filmvakblad. Een journalist noemde de climax van de 'teleurstellende' film in een Deense krant een 'overdreven extravaganza van special effects'.

De première in Cannes werd zondag druk bezocht. Ford en regisseur Steven Spielberg werden door een menigte enthousiaste fans en fotografen ontvangen op de rode loper in de Zuid-Franse badplaats. Ook andere sterren lieten zich zien bij de filmvertoning. Zo was oud-Ally McBeal-actrice Calista Flockhart met haar verloofde Ford meegekomen en hadden ook Natalie Portman, Goldie Hawn, Michael Moore en Salma Hayek hun mooiste outfit uit de kast getrokken voor de première van de avonturenfilm.

Het vierde deel van de reeks, die in 1981 van start ging met 'Indiana Jones and the raiders of the lost ark', betekent een reünie voor Spielberg, uitvoerend producent George Lucas en Ford. Het is negentien jaar geleden dat Ford voor het laatst als Jones op het witte doek te zien was.

In 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' gaat het titelpersonage op zoek naar een oeroude kristallen schedel die onmetelijke krachten kan geven aan degene die hem terugbrengt naar de mythische stad in het Amazonegebied waar hij vandaan komt. Naast de 65-jarige Ford spelen in de film onder anderen Cate Blanchett en Shia LaBeouf mee. Vanaf donderdag is de film ook in Nederland te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen