Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe 'Indy' maakt zich op voor wereldpremière

Shownieuws

Horden aan filmrecensenten staan in Cannes klaar om hun oordeel te vellen over de nieuwste film over avonturier Indiana Jones. De film gaat zondag in première.

(Novum/AP) - Horden aan recensenten staan in Cannes klaar om hun oordeel te vellen over de nieuwste film over avonturier Indiana Jones. 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' beleeft zondag zijn wereldpremière op het filmfestival in de Franse badplaats. Vanaf donderdag is de film ook in Nederland te zien.

Het nieuwste deel van de reeks, die in 1981 van start ging met 'Indiana Jones and the raiders of the lost ark', betekende een reünie voor regisseur Steven Spielberg, uitvoerend producent George Lucas en hoofdrolspeler Harrison Ford. Het is negentien jaar geleden dat Ford voor het laatst als Jones op het witte doek te zien was.

Een slechte ontvangst in Cannes kan het imago van een film maken of breken. Zo werd twee jaar geleden 'The Da Vinci code' unaniem neergesabeld. Op de omzet leken die slechte recensies echter weinig effect te hebben. De thriller bracht wereldwijd 487 miljoen euro op.

In 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' gaat het titelpersonage op zoek naar een oeroude kristallen schedel die onmetelijke krachten kan geven aan degene die hem terugbrengt naar de mythische stad in het Amazonegebied waar hij vandaan komt. Naast de 65-jarige Ford spelen in de film onder anderen Cate Blanchett en Shia LaBeouf mee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen