Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oudste kleinzoon Elizabeth getrouwd

Shownieuws

Peter Phillips, de oudste kleinzoon van de Britse koningin Elizabeth II, is zaterdag getrouwd met Autumn Kelly. De ceremonie vond plaats op Windsor Castle.

(Novum/AP) - Peter Phillips, de oudste kleinzoon van de Britse koningin Elizabeth II, is zaterdag getrouwd met zijn verloofde Autumn Kelly. Onder de driehonderd genodigden op Windsor Castle waren onder anderen de koningin, prins Charles en prinses Anne, de moeder van Phillips. Ook prins Harry kwam kijken, net als zijn vriendin Chelsy Davy.

De bruid droeg een traditionele witte jurk en een tiara, die haar schoonmoeder aan haar had uitgeleend. Onder de bruidsmeisjes, die gekleed gingen in lichtgroene jurken, was ook Phillips' zus Zara. Na de ceremonie werd het kersverse echtpaar door een paardenkoets opgepikt en naar de receptie gebracht.

Phillips, elfde in de lijn van troonopvolging, ontmoette Kelly in 2003. Vorig jaar maakte het stel de verloving bekend. Bruid en bruidegom, beiden 30 jaar oud, wonen in Londen. Om met haar geliefde te kunnen trouwen, moest Kelly haar katholieke geloof verruilen voor dat van de Anglicaanse kerk.

Het koppel kwam onlangs in opspraak toen bekend werd dat het Britse tabloid Hello! de exclusieve rechten had gekocht om een verslag van de bruiloft te mogen publiceren. Naar verluidt zou met de deal een bedrag van 630 duizend euro zijn gemoeid.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen