Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hind bezoekt weeshuis in Servië

Shownieuws

Hind Laroussi staat tijdens haar verblijf in Servië stil bij de soms harde realiteit in het Oost-Europese land. De zangeres bezoekt zondag een weeshuis.

Hoewel het Eurovisie Songfestival draait om glitter en glamour, staat Hind Laroussi tijdens haar verblijf in Servië ook stil bij de soms harde realiteit in het Balkanland. De zangeres bezoekt zondag een weeshuis, gelegen op honderd kilometer van de hoofdstad Belgrado. "Het Songfestival is heel leuk, maar al die feestjes en zo zijn best oppervlakkig", vertelt ze aan Novum Nieuws.

Haar eendaagse uitstapje ziet de 23-jarige nachtegaal als een vanzelfsprekende geste. "Als je zo veel mooie dingen in het leven krijgt van God, dan is het een kleine moeite om iets terug te doen voor een ander", legt ze uit. "Ik denk dat het je ook een mooier mens maakt."

Zaterdag was er niettemin tijd voor een zoveelste festiviteit. De artieste was uitgenodigd voor een kleinschalig optreden op de Nederlandse ambassade in Belgrado. "Ik vind het geweldig dat de ambassadeur dit voor ons heeft georganiseerd", zegt ze. Voor ambassadeur Ron van Dartel en enkele Nederlandse en Servische genodigden bracht Hind een akoestische versie ten gehore van haar lied 'Your heart belongs to me', waarmee ze zich dinsdag hoopt te kwalificeren voor de finale van zaterdag.

Ook zong ze het nummer 'Fado mea', van de Portugese zangeres Dulce Pontes, die in 1991 zelf deelnam aan het Songfestival. Hind werd tijdens haar optreden slechts begeleid door een gitarist en haar drie achtergrondzangeressen. Tijdens het feestje op de ambassade gaven ook de Belgische inzending voor het 53e Eurovisie Songfestival Ishtar en de Israelische kandidaat Boaz een optreden. In de tuin van de residentie werd nog tot laat in de avond doorgefeest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen