Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sharon Stone bezoekt Weens aidsgala

Shownieuws

Sharon Stone, Kim Cattrall en Linda Evangelista hebben zaterdag een benefietgala bijgewoond in Wenen. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar aids.

(Novum/AP) - Sharon Stone, Kim Cattrall en Linda Evangelista hebben zaterdag in Wenen een benefietgala bijgewoond waarvan de opbrengst ten goede komt aan onderzoek naar aids. Het jaarlijkse Life Ball was een kleurrijke en extravagante mix van muziek, dans en mode. Duizenden bezoekers waren van de partij in de Oostenrijkse hoofdstad.

Stone, die zich al jaren inzet tegen het aidsvirus, benadrukte tijdens een toespraak de noodzaak om op te komen voor jezelf en anderen. "Woorden hebben effect", zei de 50-jarige actrice. "We kunnen geen einde maken aan aids als we niet opkomen voor onze menselijkheid."

Cattrall, die momenteel te zien is in de film 'Sex and the city', overhandigde een cheque van honderdduizend euro aan de Oostenrijkse afdeling van de internationale hulporganisatie Care. Het geld wordt gebruikt voor een hulpproject in Kenia. Vooral het behoeden van kinderen voor aids is volgens Cattrall essentieel. "We moeten de volgende generatie beschermen", zei de 51-jarige blondine. "Zij zijn onze hoop, zij zijn onze toekomst."

De ongeneeslijke ziekte loopt als een rode draad door het leven van voormalig topmodel Evangelista. De 43-jarige schone verloor in de vroege jaren tachtig haar eerste agent aan aids. "Dat maakte me heel, heel, heel verdrietig", vertelde ze zaterdag. "Ik kan je niet eens vertellen hoeveel vrienden en collega's ik sindsdien heb verloren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen