Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme wint muzikaal Duiveltje

Shownieuws

De Nederlandse artiest Ellen ten Damme is als grote winnar uit de bus gekomen van de Duiveltjes. Zij en haar bassist namen beide een prijs mee naar huis.

Ellen ten Damme is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de jaarlijkse uitreiking van de Duiveltjes, een prestigieuze muziekprijs. De artieste won in de categorie beste zanger/zangeres en haar bassist Dick Brouwers sleepte de medaille in de wacht voor beste bassist. Dat meldt de organisator Muziek Centrum Nederland zaterdag.

De prijzen werden zaterdag verdeeld in de Tilburgse poptempel 013, waar de jaarlijkse Muzikantendag werd gehouden. Ten Damme kon er zelf niet bij zijn, maar ontvangt de medaille, die is ontworpen door Peter te Bos van de band Claw Boys Claw, maandag in Paradiso. Het Duiveltje is gebaseerd op de legende van bluesgitarist Robert Johnson, die op de 'crossroads' zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd.

Jules Deelder won het Duiveltje voor beste dj/producer. De 'nachtburgemeester van Rotterdam' heeft als jazz-dj verschillende cd's op zijn naam staan zoals 'Deelder draait', 'Deelder draait door' en 'Deelder blijft draaien'.

Ruben Hoeke werd gekroond als beste gitarist. Hij werkte onder anderen samen met Thé Lau en bracht in 2006 de succesvolle cd 'Sugar' uit. In de categorie beste toetsenist won Eddy Steneken, die bij de band Moke op de toetsen slaat.

Bart Nederhand won de prijs voor beste drummer. Nederhand drumt in de band Peter Pan Speedrock en won in 2003 ook al het Duiveltje in dezelfde categorie. Het jaar daarop won de band een Zilveren Harp en in 2005 nam zanger en gitarist Peter van Elderen het Duiveltje voor beste gitarist mee naar huis.

Naast de prijzen voor beste muzikanten werd ook een prijs uitgereikt voor het beste poppodium van Nederland. Die gaat dit jaar naar Paradiso

Muzikanten, die aantoonden dat ze in een band spelen, konden op de site van Muziek Centrum Nederland hun stem uitbrengen. Op de Muzikantendag werden diverse workshops en optredens gegeven. Ook waren er vragenrondjes met artiesten als Ilse DeLange en Pete Philly & Perquisite.

De dag wordt afgesloten met het MTV Brand New Festival. In de grote zaal van 013 treden Racoon, Moke, Extince en Voicst op. In de kleine zaal staan Agua d'Annique, Kubus & Bang Bang, LeLe en Lucky Fonz III op het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen