Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sean Penn beveelt tsunamidocumentaire aan

Shownieuws

Sean Penn dringt erop aan 'The third wave' te gaan kijken, een documentaire over vrijwilligers die na de tsunami hebben geholpen.

(Novum/AP) - Regisseur Sean Penn heeft zijn positie als hoofd van de filmjury tijdens het festival van Cannes aangewend om een documentaire over de tsunami in 2004 onder de aandacht te brengen. De film 'Third wave' is geschoten met een klein budget en draait om een groepje vrijwilligers dat in het rampgebied overlevenden hielp na de fatale natuurramp.

Penn kwam de film vrijdag zelf introduceren. "Onze regeringen lijken ons niet te kunnen helpen en deze documentaire geeft een duidelijke uitleg over hoe we onszelf kunnen redden", legde de 'Into the wild'-regisseur uit. De première van de documentaire werd onder anderen bijgewoond door filmmaker Michael Moore, rockster Bono en de actrices Natalie Portman en Faye Dunaway.

Alison Thompson regissseerde 'The third wave'. Zij reisde kort na de ramp in 2004 met drie anderen af naar Sri Lanka en trof daar een omgeslagen trein aan waar meer dan duizend mensen in zaten. Op eigen initiatief zijn ze overlevenden gaan helpen en op zoek gegaan naar lichamen. Ook deelden ze geld uit.

'The third wave' is niet in de race voor de Gouden Palm tijdens het festival in de Franse badplaats. Woensdag ging het filmfeest van start met de openingsfilm 'Blindness'. Deze dingt wel mee naar de prestigieuze filmprijs, net als onder meer 'The changeling' van Clint Eastwood en 'Two lovers' met Gwyneth Paltrow.

Welke film de Gouden Palm opstrijkt, wordt duidelijk op 25 mei. Vorig jaar won '4 months, 3 weeks and 2 days' de prijs. Julian Schnabel sleepte voor zijn film 'The diving bell and the butterfly' de award binnen voor beste regie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen