Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Youssef Idilbi (31) overleden

Shownieuws

Yousef Idilbi is donderdag overleden. De 31-jarige acteur pleegde donderdagochtend zelfmoord door van het dak van de Amsterdamse Toneelschool te springen.

Youssef Idilbi is overleden. De 31-jarige acteur sprong donderdagochtend van het dak van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en overleed ter plaatse. Dat heeft een woordvoerder van zijn nabestaanden vrijdag bevestigd.

"De zelfmoord van Youssef is voor iedereen een enorme schok", zegt de woordvoerder. "Niemand heeft het zien aankomen. Het ging, voor zover wij wisten, juist heel goed met hem." Idilbi studeerde in 2000 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Het managementkantoor van de acteur, die rollen speelde in series als Onderweg naar Morgen, Westenwind en Russen, reageert verbijsterd op het overlijden. "Je ambitie reikte stiekem tot aan de hemel. Die heb je nu bereikt", schrijft het team dat de belangen van Idilbi behartigde op zijn site. "Van ons hoefde dit niet. Echt niet. Maar als jij nu rust hebt, dan is het goed zo."

Youssef Idilbi wordt volgende week in besloten kring begraven. Het is nog onbekend waar en wanneer de begrafenis plaatsvindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen