Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS tevreden over selectie Songfestival

Shownieuws

De NOS is blij dat er geen voorrondes voor het Songfestival meer worden zijn. "Het geeft ons de beste garantie op een artiest van hoogwaardige kwaliteit."

Het is goed dat er geen nationale voorrondes meer worden georganiseerd voor de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival. Dat vindt directeur van de NOS Gerard Dielessen. "Het geeft ons de beste garantie op een artiest van hoogwaardige kwaliteit."

Dielessen is van mening dat de NOS zowel vorig jaar met Edsilia Rombley als dit jaar met Hind, erin is geslaagd om met 'een hele goede artiest' te komen. "Die ongetwijfeld, en dat hebben we in het verleden gehad, veel moeilijker te bereiken was als die in een competitie zou zijn gegaan met andere artiesten", vertelt hij. "Ik snap dat zoiets voor artiesten speelt, het is niet aantrekkelijk voor ze. Artiesten zeggen: ik ben wel geïnteresseerd, maar aan zo'n competitie wil ik niet meedoen."

Sommige fans van het Eurovisie Songfestival, dat volgende week plaatsvindt in Belgrado, vinden het jammer dat er geen nationale voorrondes meer zijn waarin alles uit de kast wordt getrokken. "Ik ontken niet, dat als je het in eigen land groots aanpakt, met voorrondes en finales, dat het misschien nog veel beter bijdraagt aan het fenomeen", erkent Dielessen. "Maar dat is ook een kwestie van geld. De afgelopen twee jaar hebben we het op deze manier gedaan en we zullen dat goed evalueren. Misschien dat we dan zeggen dat we het volgend jaar op een andere manier aanpakken."

Hind vertegenwoordigt Nederland met 'Your heart belongs to me'. Het nummer, dat twee maanden geleden aan het publiek werd gepresenteerd in het televisieprogramma Thank God it's Friday van Claudia de Breij, heeft nog niet veel losgemaakt. Volgens sommigen hadden Hind en haar producers moeite de juiste toon te vinden. Dielessen ontkent dat. "Nee, dat heeft altijd in het tijdstraject gezeten", vertelt hij. "Ze hebben het nummer bekendgemaakt om er daarna wat langer aan te schaven. Dan weet je hoe het klinkt en vervolgens gaat het om het finetunen. Dat vind ik eigenlijk wel slim. Ik heb niet begrepen dat het moeite heeft gekost."

De 23-jarige Hind vertegenwoordigt Nederland dinsdag in de eerste voorronde van het 53e Eurovisie Songfestival. Twee dagen later nemen nog eens negentien landen het tegen elkaar op voor een plaats in de finale op 24 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen