Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Xander de Buisonjé werkt aan realitysoap

Shownieuws

Xander de Buisonjé is bezig met proefopnamen voor een realitysoap. De zanger wordt sinds dinsdag overal waar hij gaat en staat gevolgd door camera's.

Xander de Buisonjé is bezig met proefopnamen voor een realitysoap. De zanger wordt sinds dinsdag overal waar hij gaat en staat gevolgd door camera's. "Er wordt nog net niet gefilmd op het toilet en in de slaapkamer, maar Xander gaat daar heel ver in", vertelt zijn manager Frank Broers woensdag. "Als hij iets doet, dan gaat hij er helemaal voor."

Volgens Broers is de 34-jarige zanger de afgelopen jaren voortdurend benaderd voor het opnemen van een realitysoap. "Ik heb het altijd afgehouden omdat het woord besmet is geraakt", zegt hij. "Maar toen ik de serie van Jan Smit zag, dacht ik: laten we het dan ook maar eens proberen."

Voor de proefopnamen schakelde De Buisonjé de productiemaatschappij in die ook de soap van Jan Smit heeft gemaakt. Welke zenders interesse hebben getoond voor de soap, wil Broers niet onthullen.

Voor de opnamen wordt De Buisonjé gevolgd tijdens de voorbereidingen voor zijn nieuwe album. De zanger, die in de jaren negentig hits scoorde met zijn band Volumia, heeft de afgelopen maanden rust genomen wegens oververmoeidheid. Naar verwachting duikt hij in augustus de studio in voor opnamen. Liedjes voor de plaat schreef hij begin dit jaar in Brazilië. De cd moet eind dit jaar of begin volgend jaar in de winkel liggen.

Dat de soap ook echt op televisie te zien zal zijn, is nog niet zeker. 'We willen zien of het überhaupt leuk is om naar te kijken", legt Broers uit. "En natuurlijk of wij het zelf wel leuk vinden om te doen."

De Buisonjé geeft volgende week zaterdag zijn eerste grootschalige optreden sinds het begin van zijn rustperiode. De artiest staat dan in de Amsterdam Arena tijdens het concert 'Samen met Dré'. Ook Marianne Weber, Frans Bauer en Wolter Kroes zingen dan duetten met wijlen André Hazes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen