Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vijf nominaties 'black music' awards voor T-Pain

Shownieuws

De Amerikaanse rapper T-Pain leidt de nominaties voor de BET-awards. Hij is 5x genomineerd, voornamelijk voor zijn samenwerkingen.

(Novum/AP) - De rapper T-Pain heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept voor de BET-awards, een prijsuitreiking van de televisiezender Black Entertainment Television. De Amerikaan laat met vijf nominaties artiesten als Mary J. Blige, Alicia Keys en Rihanna achter zich.

De 22-jarige T-Pain is niet genomineerd voor solowerk, maar voor samenwerkingen met Flo Rida, Kanye West en Chris Brown. Hij bracht samen met Flo Rida onlangs de single 'Low' uit, die in Amerika een megasucces werd.

Naast Rihanna, Mary J. Blige en Alicia Keys zijn ook Mariah Carey en Keisha Cole genomineerd als beste vrouwelijke r&b-artiest. Raheem DeVaughn, J. Holiday, Ne-Yo en Trey Songz maken net als Chris Brown kans op het beeldje voor beste mannelijke r&b-artiest.

Uit de hiphopscene zijn voor beste mannelijke artiest Kanye West, Snoop Dogg, Lil' Wayne, Jay-Z en Common genomineerd. Missy Elliot, Eve, Kid Sister, Lil Mama en Trina maken kans als beste vrouwelijke hiphopartiest.

Tijdens de uitreiking op 24 juni, die live op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden, treedt onder anderen Usher op. Al Green komt een oeuvreprijs ophalen en producer Quincy Jones krijgt een onderscheiding voor zijn inzet voor goede doelen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen