Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hind opgelucht over scheiding Oostbloklanden

Shownieuws

Hind Laroussi is blij dat het Eurovisie Songfestival dit jaar een tweede halve finale kent. "Nu zitten tenminste niet alle Oostbloklanden bij elkaar", zegt ze.

Hind Laroussi is blij dat het Eurovisie Songfestival dit jaar een tweede halve finale kent. "Nu zitten tenminste niet alle Oostbloklanden bij elkaar", vertelt de 23-jarige zangeres vanuit Belgrado. "Ik ben ervan overtuigd dat deze extra halve finale wat uitmaakt." Hind komt dinsdag uit in de eerste halve finale van het festival.

Het nieuwe systeem moet leiden tot eerlijkere kansen op een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ervaringen uit de afgelopen jaren hebben geleerd dat vooral Oostbloklanden elkaar rijkelijk punten toekennen. Nu deze landen zijn verdeeld over twee halve finales, moeten deze problemen tot het verleden behoren.

NOS-directeur Gerard Dielessen ziet zich als geestelijk vader van de nieuwe vorm van het Europese liedjesfestijn. "We zijn vooral blij dat de European Broadcasting Union een aantal aanpassingen heeft gedaan die ik vorig jaar heb voorgesteld", zegt hij tegen Novum Nieuws.

Hind zelf heeft het gevoel dat haar kansen vergroot zijn. Mochten de televoters haar niet richting finale stemmen, dan hoopt ze op de wildcard van de vakjury. "Maar ik hoop die niet nodig te hebben", voegt ze snel toe.

Dinsdag moet de zangeres met het nummer 'Your heart belongs to me' haar best doen in de eerste voorronde van het zangfestijn. Twee dagen later nemen nog eens negentien landen het tegen elkaar op voor een plaats in de finale van volgende week zaterdag. De brunette zal gekleed gaan in een speciale creatie van couturier Mart Visser.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen