Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ruim miljoen kijkers zien halve finale Gouden Kooi

Shownieuws

Ruim een miljoen kijkers stemden af op de halve finale van De Gouden Kooi. Naar de finales van Twinzz en 71 Graden Noord keken meer dan 600 duizend mensen.

Ruim een miljoen kijkers hebben donderdagavond afgestemd op de halve finale van De Gouden Kooi, die op RTL 5 werd uitgezonden. Dit is twee keer zoveel als een reguliere aflevering van het programma trekt. Alleen Hart van Nederland en het achtuurjournaal werden beter bekeken, meldt de Stichting Kijkonderzoek.

Bijna zeshonderdduizend kijkers zagen eerder op de avond Xander de Buisonjé de finale van 71 Graden Noord winnen. Het programma, waarin een groep avonturiers de strijd met elkaar aanging in de Oostenrijkse bergen, trok wekelijks zo'n vierhonderdduizend kijkers. Onder anderen Dennis van der Geest, Lucia Rijker en Kim Feenstra deden mee aan het programma.

De finale van het Tros-programma Twinzz wist 746 duizend kijkers aan de bank te kluisteren. De band Twinzz is nu compleet en bestaat uit Nina & Laura, Rick & Bob en Daniëlle & Maybritt. De single van de kersverse formatie ligt al in de winkel en heet 'De eerste dag (van de rest van je leven)'. Het nummer werd geproduceerd door Ferdi Bolland.

Programma's die het donderdag beter deden waren Puberruil, met 784 duizend kijkers, 'Derek Ogilvie: The ghost whisperer' (853 duizend) en Ik Vertrek, dat ruim een miljoen kijkers trok.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen