Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper DMX ontkent dierenmishandeling

Shownieuws

DMX zegt zich niet schuldig gemaakt te hebben aan drugsbezit en het verwaarlozen van huisdieren. Een jurylid las het pleidooi voor, want de rapper was te laat.

(Novum/AP) - DMX heeft zich niet schuldig gemaakt aan illegaal drugsbezit en het verwaarlozen van huisdieren. Dat stelde de 37-jarige rapper donderdag in zijn pleidooi voor de rechtbank. De verklaring moest worden voorgelezen door een jurylid omdat DMX zelf te laat was. Hij is voor de rechter gedaagd voor elf verschillende aanklachten, waaronder marihuanabezit.

De politie vond vorige zomer drie dode en twaalf ondervoede pitbulls aantrof bij de woning van de rapper. DMX, die ook wel naar de bijnaam 'The dog' luistert, was toen niet thuis.

DMX, wiens echte naam Earl Simmons is, werd vorige week vrijdag opgepakt bij een politie-inval in zijn huis. Om zijn arrestatie te voorkomen probeerde de rapper tevergeefs zijn slaapkamerdeur te barricaderen. Zijn advocaat is niet bang voor de aanklacht. Volgens hem zijn de aantijgingen voor dierenmishandeling ongegrond omdat er geen bewijs zou zijn.

Drie dagen voor zijn arrestatie was DMX ook al opgepakt. Vorige week dinsdag reed hij veel te hard over de snelweg. Hij is aangeklaagd voor het in gevaar brengen van andere mensen, roekeloos rijgedrag en rijden met een ingenomen rijbewijs.

DMX werd onder meer bekend van zijn hit 'Party up' en 'X gon' give it to ya'. Ook speelde hij naast Jet Li in de films 'Cradle 2 the grave' en 'Romeo must die'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen