Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Claire verlaat vrijwillig De Gouden Kooi

Shownieuws

Claire heeft donderdagavond vrijwillig De Gouden Kooi verlaten. De 24-jarige blondine stapte tijdens de halve finale op met een geldprijs van 25 duizend euro.

Claire heeft donderdagavond vrijwillig De Gouden Kooi verlaten. De 24-jarige blondine besloot niet het resultaat van de stemming af te wachten, maar stapte op met een geldprijs van 25 duizend euro. Presentatrice Bridget Maasland verraste Claire, Huub, Brian, Amanda en Jaap tijdens de halve finale met de mogelijkheid om op lucratieve wijze de eliminatieronde te omzeilen.

Aanvankelijk mochten de vijf 'miljonairs' elkaar donderdag punten toebedelen. De bewoner met de minste punten zou 's avonds de villa in Eemnes moeten verlaten. Zover is het uiteindelijk niet gekomen door de keuze van Claire. Toen de resultaten van de stemronde alsnog bekend werden gemaakt, bleek echter dat Claire van haar huisgenoten de meeste punten had gekregen.

Haar echtgenoot Huub bleek het minst populair bij de andere kandidaten. Hij wist tien punten binnen te halen. Brian, Amanda en Jaap kregen respectievelijk dertien, 23 en 24 punten. Die punten tellen tijdens de finale, die volgende week donderdag plaatsvindt, mee voor 50 procent van de uiteindelijk uitslag. Het publiek, dat vanaf donderdagavond kan stemmen op de vier finalisten, bepaalt de overige 50 procent.

De kandidaat die volgende week donderdag de meeste punten en stemmen heeft bemachtigd, gaat naar huis met de hoofdprijs van een miljoen euro. Daarnaast heeft de winnaar recht op duizend euro per doorgebrachte dag in de villa, minus eerder opgelegde boetes.

Brian, Huub, Amanda, Claire en Jaap kregen donderdagmiddag ieder een koffer om hun belangrijkste spullen in te pakken. Eerder op de dag konden de vijf kandidaten zich middels een persconferentie nog eens van hun beste kant laten zien. "Mijn doorzettingsvermogen is op de proef gesteld", zei Brian ten overstaan van de pers. "Ik heb mijn liefde laten zien, mijn verdriet, goede en slechte kanten."

De Gouden Kooi gaat de boeken in als de langstlopende realityserie ter wereld. Het spelconcept van John de Mol ging in september 2006 van start. Van de huidige deelnemers heeft alleen Brian de hele rit uitgezeten. Natasia, Nicolaas, Bart, Ilona en Nena, allen bewoners van het eerste uur, vertrokken vrijwillig, werden weggestemd of moesten wegens het gebruik van geweld De Gouden Kooi verlaten. De overige bewoners namen later hun intrek in de villa.

Gewelddadig gedrag van de bewoners loopt als een rode draad door de geschiedenis van de veelbesproken realitysoap. De uitspattingen van kandidaten als Natasia, Huub en Jaap konden rekenen op kritiek van politici en een heuse internetpetitie voor het stopzetten van de show.

Ook liefde en seks waren aan de orde van de dag in de villa. Tijdens de feestjes die plaatsvonden in De Gouden Kooi leefde vooral Huub zich uit met veel vrouwelijke bezoekers. Huisrelaties ontstonden tussen Brian en Amanda en Huub en Claire, die elkaar vorige maand in de villa het jawoord gaven.

De Gouden Kooi was een van de paradepaardjes van de zender Talpa, die in 2005 werd gelanceerd door mediamagnaat De Mol. Toen de zender, die inmiddels Tien heette, vorig jaar werd overgenomen door RTL Nederland, kreeg De Gouden Kooi een plaatsje in de programmering van RTL 5. Na maandenlange speculaties over een naderend einde van de show, hakte de zender vorige maand de knoop door.

De Mol hoopt van De Gouden Kooi een internationale hit te maken, zoals hij eerder deed met Big Brother. Vorige week bleek echter dat de Amerikaanse zender ABC zijn optie op de realityserie niet zal verzilveren. ABC vindt het programma te duur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen