Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cornald Maas laakt negativisme over Songfestival

Shownieuws

Cornald Maas ergert zich aan de kritiek die het Eurovisie Songfestival in Nederland te verduren krijgt. "De sfeer is vrij negatief over het festival", zegt hij.

Cornald Maas ergert zich aan de kritiek die het Eurovisie Songfestival in Nederland te verduren krijgt. "De sfeer over het festival is vrij negatief", vertelt hij in Belgrado aan Novum Nieuws. "Ik vind het nog steeds heel simpel om uit te leggen waarom het wel leuk is en waarom Nederland het niet zou moeten verkwanselen, maar dat is niet goed aan mensen te slijten."

De presentator en liefhebber van het festival verzorgt voor de NOS het commentaar bij de twee voorrondes en de finale, die plaatsvinden op respectievelijk 20, 22 en 24 mei. De desinteresse voor het Songfestival heeft volgens Maas wellicht te maken met het uitblijven van Nederlands succes. Zo kwam Nederland vorig jaar met Edsilia Rombley niet door de voorronde heen. "Als dat nu weer gebeurt, ben ik bang dat het nog moeilijker wordt", voorspelt Maas.

Hind probeert dit jaar de finale te bereiken met het nummer 'Your heart belongs to me', dat ze vijf jaar geleden zelf heeft geschreven. De kritiek dat het liedje van Hind te oud is wuift Maas weg. "Hind heeft helaas gezegd dat het al vijf jaar oud is, maar wat maakt dat nou uit", zegt hij. "Het nummer van Noorwegen is al tien jaar oud en daar hoor je ook niemand over. Het is erg Nederlands om daarop af te geven."

Ondanks zijn positieve instelling, heeft ook Maas wel wat aan te merken op het festival. De journalist vindt de twee weken die de delegatie in Servië is, wel erg lang. "Ik word na een paar dagen altijd gaar van het eeuwige gespeculeer over de kansen van liedjes."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen