Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frank Lammers begrijpt niets van musicalnominatie

Shownieuws

Frank Lammers begrijpt niet waarom hij is genomineerd voor een Muscial Award. "Ik kan niet zingen en ik kan niet dansen", bekent de 'Route 66'-acteur.

Frank Lammers begrijpt niet waarom hij is genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. "Ik kan niet zingen en ik kan niet dansen", vertelde de acteur donderdag tijdens een lunch voor de genomineerden in Amsterdam. "Er zijn hier mensen met veel meer kwaliteiten op musicalgebied dan ik."

Ondanks zijn verwarring over 'het waarom' van de nominatie voor zijn hoofdrol in de kleine musical 'Route 66', is de 36-jarige Lammers wel blij met de erkenning voor zijn talent als musicalster. "Het voelt goed om genomineerd te zijn, vooral na de fles wijn die we net geserveerd kregen", lacht hij.

Lammers neemt het in zijn categorie op tegen Arjan Ederveen in 'Fantasticks', Karel Simons in 'De brief van de koning' en Alex Klaasen, die is genomineerd voor zijn rol in 'Verplichte figuren'. "Ik werk vaak met Alex, dus hij mag van mij wel winnen", vindt Lammers.

De 31-jarige Klaasen is minder genereus. De acteur probeert vooral te bedenken hoe hij de concurrentie kan uitschakelen "We proberen elkaar al de hele middag in de gracht te gooien en dat is nog niet gelukt", grapt hij. "Ik heb tijdens de lunch nog wat messen achterovergedrukt in de keuken, dus als ze straks hun fiets van het slot halen, steek ik ze misschien nog even in de rug."

De John Kraaijkamp Musical Awards worden op 2 juni in Hilversum uitgereikt. Sterren als Stanley Burleson, Bill van Dijk, Ruth Jacott, Danny de Munk, René van Kooten en Brigitte Heitzer trekken hun mooiste outfits uit de kast voor het prijzengala.

Klaasen heeft zin in het feestje, dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden. "Ik vind het zo'n lekker on-Nederlands gala", zegt hij. "Nederlanders doen er altijd zo moeilijk over. Dan zeuren ze dat ze een jurk moeten uitzoeken, maar ik niet. Ik vind het heerlijk om een jurk uit te zoeken. Ik verzeker je dat ik er straks op de rode loper heel bijzonder uit zal zien."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen