Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Candlelight terug op de radio

Shownieuws

Jan van Veen komt terug op de radio met zijn gedichtenprogramma Candlelight. Vanaf maandag is hij met het romantische programma te horen bij radiozender 100%NL.

Jan van Veen komt terug op de radio met zijn gedichtenprogramma Candlelight. Vanaf maandag is hij met het romantische programma te horen bij radiozender 100%NL. "Ik hoop dat al diegenen die mij erom hebben gevraagd ook echt gaan luisteren", stelt de radiopresentator. Aan de zender zal het het volgens hem niet liggen. "Daar heb ik een goed gevoel over."

In 2003 stopte Van Veen, bekend van zijn karakteristieke zwoele stemgeluid, na 34 jaar met de uitzendingen van Candlelight. Vijf jaar later wordt het bij 100%NL weer nieuw leven ingeblazen. Wel was Van Veen in de tussentijd te beluisteren op zijn eigen internetradiozender.

De radiomaker vindt de overstap van een zender als Skyradio naar een station dat alleen muziek van Nederlandse bodem draait niet vreemd. De 63-jarige presentator ziet 100%NL als een zender met veel potentie. "Het hoort eigenlijk aan de top van de radiozenders", meent hij. "Het is daarom fijn dat het nu meer onder de aandacht gebracht wordt."

Volgens de radiopresentator zijn luisteraars van Candlelight op zoek naar emotie. "Luisteraars krijgen een fijn gevoel van de gedichten. Ze hebben misschien wel het idee dat het verhaal speciaal voor hen is geschreven."

Eind jaren zestig was het programma Candlelight voor het eerst te beluisteren op de toenmalige piratenzender Veronica. In de jaren tachtig werd Candlelight door de AVRO op Radio 3 uitgezonden, waarna het programma begin jaren negentig verhuisde naar Sky Radio.

Na zijn vertrek van de ether, richtte Van Veen een Candlelight-datingbureau op om alleenstaanden aan een relatie te helpen. Ook kunnen de singles sinds maart hun hart ophalen met het Candlelight-magazine.

Van zondag tot en met donderdag is Candlelight in de avonduren te beluisteren op 100%NL.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen