Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Ciske de Rat' in de race voor publieksprijs

Shownieuws

Joop van den Ende mag zich gelukkig prijzen. Zijn musicals 'Ciske de Rat', 'Dirty dancing', 'Evita' en 'Tarzan' zijn genomineerd voor de ANWB Publieksprijs.

Joop van den Ende mag zich gelukkig prijzen. De vier musicals die kans maken op de ANWB Publieksprijs in de categorie grote musical komen alle uit zijn stal. 'Ciske de Rat', 'Dirty dancing', 'Evita' en 'Tarzan' zijn genomineerd voor de prijs. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens de nominatielunch van de John Kraaijkamp Musical Awards in Amsterdam.

Naast de vier grote producties maken ook vier kleine musicals kans op een publieksprijs. 'Billie Holiday', 'Route 66', 'De Fabeltjeskrant' en 'Nijntje op vakantie' zijn genomineerd. In het totaal hebben dertigduizend leden van de ANWB tussen 16 april en 5 mei hun stem uitgebracht. Uit die stemmen komen de genomineerden voor de twee prijzen voort.

Dinsdagavond werden de genomineerden voor de andere categorieën van de John Kraaijkamp Musical Awards al bekendgemaakt. 'Ciske de Rat' ontving maar liefst dertien nominaties, een recordaantal. Onder anderen hoofdrolspeler Danny de Munk maakt kans op een prijs, net als Mariska van Kolck, Marjolijn Touw en Hajo Bruins, die eveneens in de productie te zien zijn.

Ook René van Kooten, Kim-Lian van der Meij, Stanley Burleson en Bill van Dijk zijn voorgedragen. De prijzen worden op 2 juni uitgereikt in Hilversum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen