Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Chicago' terug op de planken

Shownieuws

De musical 'Chicago' komt terug naar Nederland. Mark Vijn Theaterproducties brengt het muzikale toneelstuk van november volgend jaar tot mei 2010 naar theaters.

De musical 'Chicago' komt terug naar Nederland. Mark Vijn Theaterproducties brengt het muzikale toneelstuk van november volgend jaar tot mei 2010 naar verschillende grote theaters. De rolverdeling heeft nog niet plaatsgevonden en acteurs worden begin volgende maand gecast, maakt het productiebedrijf woensdag bekend.

'Chicago' is de langstlopende musical in Engeland en was ook in Nederland een groot succes. De productie van Van den Ende speelde vanaf mei 1999 in het Utrechtse Beatrix Theater. Onder anderen Simone Kleinsma, Sophia Wezer en Tony Neef bekleedden een rol in de show. Toen het stuk op 30 december 2000 stopte, had het zo'n zevenhonderd toeschouwers getrokken.

Het verhaal van 'Chicago' speelt zich af in een Amerikaanse gevangenis, waar Roxy Hart en Velma Kelly vast komen te zitten na de moord op hun mannen. Hun zaken krijgen steeds meer media-aandacht als de dames met de hulp van een gehaaide advocaat proberen op vrije voeten te komen. Bekende nummers uit het stuk waren onder meer 'All that jazz' en 'Cell block tango'.

De filmversie gebaseerd op de musical werd geregisseerd door Rob Marshall en draaide in 2002 in de Nederlandse bioscopen. De film met Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger en Richard Gere sleepte zes Oscars in de wacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen