Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney onder vuur na overvliegen eco-auto

Shownieuws

Paul McCartney ligt onder vuur. Milieuorganisaties zijn woedend omdat hij een eco-auto met een vliegtuig van Japan naar Groot-Brittannië heeft laten vervoeren.

(Novum/AP) - Paul McCartney ligt onder vuur. Milieuorganisaties zijn woedend omdat de voormalige Beatle zijn gloednieuwe hybride auto met een vrachtvliegtuig van Japan naar Groot-Brittannië heeft laten vervoeren. "Dat staat gelijk aan driehonderd rondjes om de wereld met de auto", briest de directeur van het Britse CO2balance, een stichting die zich inzet voor vermindering van koolmonoxideuitstoot.

De eco-auto, die 102 duizend euro heeft gekost, gebruikt een hybride systeem dat op een elektrische motor draait als op een lage snelheid wordt gereden. McCartney kreeg de wagen cadeau van het Japanse automerk Lexus, dat drie jaar geleden ook al de tournee van de 65-jarige zanger sponsorde.

Het is niet duidelijk wie het besluit nam de milieuvriendelijke auto te laten overvliegen. Zowel Lexus als een woordvoerder van McCartney wil niet reageren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen