Kies je favoriete radiostation

Dossiers

André Rieu bestrijkt top Australische hitlijsten

Shownieuws

André Rieu lijkt in Australië niet te stoppen. De Nederlandse dirigent staat met zijn album 'Waltzing Matilda' boven aan de Aria Album Chart.

André Rieu lijkt in Australië niet te stoppen. De Nederlandse dirigerende violist staat met zijn album 'Waltzing Matilda' boven aan de Aria Album Chart, het equivalent van de Nederlandse Mega Album Top 100. In diezelfde lijst bekleedt hij ook de twaalfde positie met zijn onlangs verschenen cd-box 'The 100 most beautiful melodies'.

Ook de Australische dvd-hitlijst wordt beheerst door de 58-jarige Limburger. Maar liefst zestien keer staat hij in de Aria Top 40 Music DVD Chart. Zo staat de muzikant op de eerste tot en met vierde positie van de lijst met de dvd's 'Gala concert', 'Love songs', 'Live in Vienna' en 'André Rieu at Schönbrunn Vienna'.

Inmiddels heeft Rieu 'Down Under' 54 platina dvd's ontvangen voor zijn verkochte schijfjes, laat hij woensdag weten. Zo'n 1,2 miljoen cd's en dvd's gingen er over de toonbank. In Australië staan dit jaar nog elf concerten van Rieu gepland, waaronder enkele in Melbourne en Sydney.

Rieu doet het ook in de Verenigde Staten en Canada goed. Met zijn wereldtoer heeft hij vorige maand onder meer Chicago, Dallas en Miami aangedaan. Deze maand staat hij nog in Montréal, Ottawa, New York en Atlantic City. Later dit jaar reist hij nog langs stadions in Duitsland, Frankrijk en België.

Ook zijn thuisland vergeet Rieu niet. Op 27 en 28 juni geeft hij concerten in de Amsterdam Arena.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen