Kies je favoriete radiostation

Dossiers

LaBeouf geeft nicotinetekort schuld van arrestatie

Shownieuws

Shia LaBeouf geeft nicotinetekort de schuld van zijn arrestatie op 4 november. De acteur vergat in een dronken bui tot drie keer toe sigaretten te kopen.

(Novum/AP) - Shia LaBeouf geeft nicotinetekort de schuld van zijn arrestatie op 4 november. De Amerikaanse acteur vergat in een dronken bui tot drie keer toe sigaretten te kopen in een supermarkt. Toen hij voor de derde keer terugkeerde naar de winkel in Chicago lichtte een argwanende beveiliger de politie in, zo vertelde LaBeouf dinsdagavond in de talkshow van David Letterman.

De 'Disturbia'-acteur vertelde Letterman dat hij na een feestje bij de supermarkt stopte om sigaretten te kopen. Nadat hij in de winkel andere benodigdheden had aangeschaft, realiseerde LaBeouf zich thuis dat hij de rookwaar vergeten was te kopen. "Ik besloot iets anders aan te trekken en ging terug naar de winkel", vertelde hij.

De beveiliger die in de winkel de wacht hield, maakte bij binnenkomst sarcastisch commentaar over de kleding van LaBeouf. "Ik maakte een bijdehante opmerking terug, vergat vervolgens weer de sigaretten te kopen en verliet de winkel met een zak gummibeertjes", zei de acteur, die eind deze maand in de nieuwe 'Indiana Jones' is te zien.

De 21-jarige LaBeouf besloot weer van outfit te veranderen en voor de tweede keer terug te gaan. "Toen ik de zaak weer inliep, keek de beveiliger me aan en zei: 'Dit meen je toch niet?' Daarna vroeg hij wat ik daar deed." De acteur reageerde niet en wilde naar de kassa lopen. Maar een andere beveiliger sloeg de acteur in de boeien.

LaBeouf werd ingerekend wegens huisvredebreuk en zijn politiefoto stond een dag later op veel websites. "Het leek wel een fotoshoot, in totaal nam de rechercheur veertien foto's van mij", grapte hij tegenover Letterman.

Hoewel het verhaal geen staartje kreeg omdat winkelketen Walgreens besloot de aanklacht te laten vallen, heeft LaBeouf wel een lesje geleerd van zijn arrestatie. "Dronken achter het stuur gaan zitten is een ding, maar dronken gaan shoppen is net zo slecht."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen