Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Andrews stort zich weer op zingen

Shownieuws

Chris Andrews is terug met de single 'Country boy at heart'. De plaat is het eerste werk dat van zijn hand verschijnt sinds 'Carol ok', dat in 1970 verscheen.

De Britse singer-songwriter Chris Andrews is terug met een nieuwe single. Het nummer 'Country boy at heart' is het eerste werk dat in Nederland van zijn hand verschijnt sinds 'Carol ok' uit 1970. Dat heeft zijn Duitse platenmaatschappij Toi Toi Toi Records bekendgemaakt.

De nieuwe plaat van de 65-jarige Andrews verschijnt op een maxisingle waarop ook het Duitstalige 'Sie lass ich nicht los' en het nummer 'Shafted' staan.

Andrews genoot in de jaren zestig veel succes in Nederland. Met singles als 'Yesterday man', 'To whom it concerns' en 'Pretty Belinda' scoorde hij toptienhits. Als componist werkte Andrews samen met The Mamas & the Papas, Sandie Shaw en Cher.

In de jaren tachtig en negentig werkte hij als producent en zanger voornamelijk in Duitsland, waar hij ook zijn vrouw ontmoette. De Duitstalige b-kant van zijn single is een liefdesverklaring aan zijn vrouw Alexandra.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen