Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-tbs'er neemt Jensen in het ootje

Shownieuws

Robert Jensen is voor het lapje gehouden. De presentator meende ex-tbs'er Richard B. in zijn talkshow Jensen! te hebben, maar zat tegenover een acteur.

Robert Jensen is voor het lapje gehouden. De blonde presentator meende ex-tbs'er Richard B. in zijn talkshow Jensen! te hebben, maar zat in werkelijkheid tegenover een acteur. "Robert wist echt van niets. We dachten echt dat we Richard B. in de uitzending hadden", laat een woordvoerder van de talkshow woensdag weten.

B. zou in de uitzending van dinsdagavond verschijnen om het boek 'Tbs'er ontsnapt' te promoten. De ex-tbs'er wilde echter niet herkenbaar in beeld komen. "Wij hebben toen verteld dat we niet aan stemvervorming of balkjes voor ogen doen", zegt de woordvoerder van de talkshow. Uitgeverij Ribem besloot vervolgens een acteur naar Jensen te sturen.

Acteur Leon van Waas, heeft in één avond het boek over Richard B. moeten lezen om zich klaar te stomen voor de rol. "Die man heeft echt wel ballen", zegt een woordvoerder van de uitgeverij. "Maar de grap was niet persoonlijk tegen Jensen bedoeld. We hebben hem wel flink in het ootje genomen", lacht hij. "Het ging ons natuurlijk uiteindelijk om de media-aandacht en dat is ons wel gelukt, volgens mij."

De uitgeverij wist niet zeker of iedereen in de grap zou tuinen. "Blijkbaar controleren ze bij de talkshow niet hun gasten. Ik had ook wel verwacht dat iemand tijdens de leader wel zou gaan bellen dat de man op de rode bank niet Richard B. was, maar dit gebeurde ook niet", zegt de woordvoerder. "Het was allemaal best spannend."

De talkshow, die via de media achter het 'bedrog' kwam, vermoedde niets. "We gingen ervan uit met een serieuze en betrouwbare uitgeverij te maken te hebben", zegt de woordvoerder. In de uitzending van woensdagavond komt Jensen terug op de kwestie.

Uitgeverij Ribem werd speciaal opgericht voor de uitgave van het door Jeroen van Bemmelen geschreven boek. Het vertelt het levensverhaal van Richard B., die in 1990 tot tbs veroordeeld werd wegens poging tot doodslag. Deze 'meesterontsnapper' deed achttien ontspanningspogingen uit de kliniek, waarbij hij in dertien gevallen daadwerkelijk buiten kwam te staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen