Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Loretta Schrijver in actie als fotograaf

Shownieuws

Loretta Schrijver heeft de foto gemaakt die gebruikt is voor de hoes van de nieuwe single 'Je hoort bij mij' van Bart Bosch en Justine Pelmelay.

Loretta Schrijver heeft de foto gemaakt die gebruikt is voor de hoes van de nieuwe single 'Je hoort bij mij' van Bart Bosch en Justine Pelmelay. De foto werd recent genomen tijdens opnamen van Schrijvers middagshow waarin het duo te gast was. De presentatrice van Omroep Max zelf heeft de foto en de hoes nog niet gezien, zegt Bosch.

Het swingende duet met Justine is opgenomen onder muzikale leiding van het veertienkoppige salsaorkest Orquestra Santiago en is de voorloper van een compleet album met Nederlandse liedjes in salsastijl. "Veel bekende liedjes lenen zich fantastisch om in salsa- of merenguestijl herschreven te worden", legt Bosch uit. "Ik heb naast het lied met Justine nog vele liedjes en artiesten voor toekomstige duetten op mijn verlanglijstje staan. Een aantal artiesten heeft inmiddels al toegezegd."

Bosch, die in het verleden presentator was van tv-programma's als Nieuws uit de Natuur en In de Maling, wil nog niet vertellen om welke artiesten het gaat. De invulling van de artiesten op het album wil hij namelijk koppelen aan een tv-show, die hij zelf heeft bedacht. "In de show ga ik de artiesten overvallen en vragen of zij met mij en het orkest hun oude hits opnieuw willen opnemen. Denk bijvoorbeeld aan 'Rozen voor Sandra' van Ronnie Tober of 'Ik verscheurde je foto' van Koos Alberts." Bosch voert momenteel besprekingen over het tv-concept.

Het is niet de eerste keer dat de 45-jarige Bosch een Nederlandstalige klassieker voorziet van een nieuw jasje. Elf jaar geleden scoorde hij een bescheiden hit in de Mega Top 100 met een Gipsy Kings-achtige bewerking van het lied 'Laat me' van Ramses Shaffy. Tijdens de live-optredens van het tweetal met het orkest zal ook de oude hit 'Blijf zoals je bent' van Justine Pelmelay door haar in salsastijl worden gezongen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen