Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cynthia Nixon leed aan borstkanker

Shownieuws

Cynthia Nixon, bekend van de hitserie Sex and the City, leed anderhalf jaar geleden aan borstkanker. De tumor werd ontdekt tijdens een routineonderzoek.

Cynthia Nixon, bekend van de hitserie Sex and the City, leed anderhalf jaar geleden aan borstkanker. Dat heeft de actrice dinsdag onthuld tijdens een interview met het televisieprogramma Good Morning America. "Ik wilde het niet openbaar maken terwijl ik dat alles doorstond", zei ze. "Ik wilde geen paparazzi bij het ziekenhuis."

De tumor werd ontdekt tijdens een routineonderzoek. "Ik kreeg een telefoontje van mijn gynaecoloog die zei dat hij niet zo goed nieuws had", legde de 42-jarige Nixon uit. De ziekte bleek zich in een vroeg stadium te bevinden. De actrice werd direct geopereerd en kreeg vervolgens ruim zes weken lang dagelijks bestraling.

De ontdekking kwam niet als donderslag bij heldere hemel, aangezien ook haar moeder door de ziekte werd getroffen toen Nixon 12 jaar oud was. "Ik heb altijd gedacht: ik krijg waarschijnlijk wel borstkanker, er is een grote kans." Haar moeder genas volledig van de ziekte.

Nixon, die in Sex and the City advocate Miranda Hobbes speelt, rondde onlangs de opnamen af voor de filmversie van de serie. De film is vanaf 12 juni in Nederland te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen