Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brigitte Bardot aangeklaagd wegens racisme

Shownieuws

Brigitte Bardot is aangeklaagd wegens het aanzetten tot haat tegen moslims. Er hangt de actrice een boete en een voorwaardelijke celstraf boven het hoofd.

Brigitte Bardot is aangeklaagd wegens het aanzetten tot haat tegen moslims. Dat meldt het Franse persbureau AFP. Openbaar aanklager Anne de Fontette eiste dinsdag dat de actrice een boete van vijftienduizend euro en een voorwaardelijk celstraf van twee maanden krijgt opgelegd omdat zij in een brief aan de Franse president Nicolas Sarkozy discriminerende teksten schreef.

De actrice schreef de bewuste brief in december 2006 toen Sarkozy nog minister van binnenlandse zaken was. In het schrijven verklaarde ze 'er genoeg van te hebben voor de gek te worden gehouden door deze bevolkingsgroep die ons kapotmaakt, ons land verwoest en ons gewoonten opdringt'. Zo'n acht procent van de Franse bevolking is islamitisch.

De 73-jarige Bardot werd al vier keer eerder beboet voor het aanzetten tot racisme. Zo kreeg ze in 2004 een boete van vijfduizend euro opgelegd na het verschijnen van haar boek 'Un cri dans le silence', waarin ze homo's, migranten en werklozen aanvalt.

Op 3 juni volgt de uitspraak in de zaak tegen Bardot.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen