Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers openhartig over vakantiebaantjes

Shownieuws

Maryam Hassouni verdiende een zakcentje als verkoopster in een notenbar. "Ik werd ontslagen", bekent de actrice die Dunya speelt in 'Dunya & Desie: de film'.

Maryam Hassouni verdiende, voordat ze als actrice doorbrak, een zakcentje als medewerkster in een notenbar. Haar carrière als verkoopster was van korte duur. "Ik werd ontslagen", bekent de actrice die Dunya speelt in 'Dunya & Desie: de film'. "Ik had een zak nootjes over een lastige klant heen gegooid."

Ook het volgende baantje bleek geen succes. "Bij een bloemenwinkel ben ik ook half ontslagen", lacht de actrice. "Dat is me in mijn acteerwerk gelukkig nog niet overkomen. Tot nu toe ben ik er nog niet halverwege een project uitgekickt."

De 22-jarige actrice is niet de enige die haar neus stootte in de werkende wereld. Ook Joep Sertons had weinig geluk met zijn vakantiebaan als krantenjongen. "Ik kreeg klachten, ik weet niet waarom", vertelt de acteur. "Ik werd ontslagen, terwijl ik niet het type was dat stapels kranten onder de brug dumpte. Daarna ben ik op de markt gaan werken." Daniël Boissevain zag een veelbelovende carrière als glazenophaler in een discotheek in rook opgaan. "De glazen die ik ophaalde, vielen altijd om", bekent hij. "Ik begon als glazenophaler, maar uiteindelijk veegde ik de vloer aan."

BN'ers kozen in hun jeugd niet allemaal voor de meest voor de hand liggende bijbaantjes. Zo was Theo Maassen gas- en waterstandopnemer. "Daarvoor kwam ik overal bij mensen thuis en dat vond ik heel leuk", bekent de cabaretier. Stylist Maik de Boer werkte in een kaarsenfabriek. "Ik moest in een groot vat met kaarsvet heel suf steeds van die stokken laten zakken."

Eva van de Wijdeven, die naast Maryam Hassouni te zien is in 'Dunya & Desie: de film', werkte in een tandartsmagazijn. "Ik moest barcodes van beugels en boortjes in de computer invoeren", herinnert de actrice zich. Ruben van de Party Squad kluste bij als dj in een stripclub, waar hij alleen maar 'van die Lee Towers-achtige muziek' mocht draaien.

Presentator Roeland Fernhout verdiende op een andere manier zijn geld. Hij sloot een weddenschap af met een stel klasgenoten. "Ik was helemaal failliet en ben voor 75 gulden een gracht overgezwommen.".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen