Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tori Amos inspireert striptekenaars

Shownieuws

Meer dan vijftien comicartiesten hebben liedjes van Tori Amos in tekeningen gevat voor 'Comic book tattoo'. Het boek ligt vanaf deze zomer in de winkel.

De beeldende wereld uit de muziek van Tori Amos blijkt een inspiratie voor striptekenaars. Meer dan vijftien comicartiesten hebben liedjes van de Amerikaanse zangeres in tekeningen gevat voor de bundel 'Comic book tattoo'. Het resultaat, een stripboek van maar liefst 480 pagina's, ligt vanaf 23 juli in de winkel.

Amos put op haar beurt weer inspiratie uit de strips. "Ik ben verrast, enthousiast en positief geschokt door deze strips, die in het verlengde liggen van liedjes die ik liefheb", schrijft de 44-jarige artieste op haar website. "Daarom omarm ik deze fantastische verhalen die bestaan uit plaatjes en woorden, omdat ze me grenzeloos inspireren."

De tekenaars hebben voor 'Comic book tattoo' liedjes uitgebeeld als 'Past the mission', 'Leather' en 'The beekeeper'. Amos scoorde in de jaren negentig enkele bescheiden hits met nummers als 'Cornflake girl', 'Crucify' en 'God'. Vorig jaar bracht ze haar negende studioalbum, 'American doll posse', uit. Of 'Comic book tattoo' ook in Nederland verschijnt, is niet duidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen