Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bill Cosby maakt hiphopplaat

Shownieuws

Bill Cosby heeft een hiphopalbum opgenomen. Het rappen wordt aan anderen overgelaten. "Ik zou niet weten hoe ik de woorden zo snel uit mijn mond kan krijgen."

(Novum/AP) - Bill Cosby heeft een hiphopalbum opgenomen. Op 'Cosby narratives vol. 1: state of emergency' mixt de komiek zijn ideeën over de waarde van scholing en zelfrespect niet alleen met hiphop, maar ook met pop- en jazzmuziek. "Ik wil luisteraars de kans geven hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten", vertelt hij.

Zelf is de 70-jarige Cosby niet te horen op het album: het rappen laat hij liever over aan anderen. "Ik zou niet weten hoe ik de woorden zo snel uit mijn mond kan krijgen", bekent hij.

De 70-jarige acteur, die wereldberoemd werd als familieman dr. Cliff Huxtable in The Cosby Show, is niet te spreken over de hedendaagse hiphopmuziek, die hij 'vernederend en heidens' noemt. "Hij heeft altijd de potentie van rapmuziek begrepen, maar hij vond het gevloek en de vrouwenhaat die erin voorkwam verschrikkelijk", vertelt Bill Patterson, die samen met Cosby het album samenstelde.

Het hiphopalbum van Bill Cosby is vanaf volgende maand verkrijgbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen