Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Scott Weiland meldt zich bij gevangenis

Shownieuws

Scott Weiland heeft gemeld bij een gevangenis in Van Nuys. De 40-jarige rocker moet een celstraf van acht dagen uitzitten wegens rijden onder invloed.

Scott Weiland heeft zich maandagochtend gemeld aan de poort van een gevangenis in Van Nuys, Californië. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People. De zanger van het onlangs heropgerichte Stone Temple Pilots kreeg vorige maand een celstraf van acht dagen opgelegd wegens rijden onder invloed.

Volgens entertainmentblogger Perez Hilton heeft Weiland slechts tien uur van de straf uitgezeten. De artiest zou even voor 19.00 uur alweer op vrije voeten zijn gesteld. De reden van de vervroegde vrijlating is onduidelijk.

De 40-jarige rocker werd eind november gearresteerd na een auto-ongeluk op de snelweg in Los Angeles. Hij zou onder invloed van drank zijn geweest. Eind vorige maand veroordeelde een rechter hem tot de celstraf van acht dagen en een boete van bijna dertienhonderd euro. Daarnaast moet Weiland anderhalf jaar lang een cursus over alcoholgebruik volgen.

De voormalig zanger van Velvet Revolver heeft een rijk drugs- en alcoholverleden. Hij werd meerdere keren gearresteerd en zat ook al eens vast. In 2003 werd Weiland ook al eens onder invloed opgepakt nadat hij een botsing veroorzaakte in Hollywood. Uiteindelijk werd hij hiervoor niet veroordeeld omdat hij zich liet opnemen in een afkickkliniek.

Eerder dit jaar gaf gitarist Slash te kennen dat Weiland geen zanger meer is van Velvet Revolver. Korte tijd later maakte Stone Temple Pilots, dat in 2003 uit elkaar ging, bekend weer bij elkaar te komen voor een reünietournee en een album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen