Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wim de Bie uitgeblogd

Shownieuws

Wim de Bie heeft na ruim zes jaar een punt gezet achter zijn weblog. De cabaretier en schrijver hield de webstek, Bieslog genaamd, dagelijks bij voor de VPRO.

Wim de Bie heeft na ruim zes jaar een punt gezet achter Bieslog. De cabaretier en schrijver hield voor de VPRO dagelijks een weblog bij. "Ik doe deze mededeling met pijn in het hart, want tot op de dag van vandaag heb ik Bieslog met het grootste plezier gemaakt", schrijft hij op zijn weblog.

De 68-jarige De Bie gaat de komende maanden op zoek naar nieuwe ideeën. "Er ligt geen enkele externe aanleiding ten grondslag aan het besluit er voorlopig uit te stappen", stelt hij. "Maar mijn gevoel 'dat er iets moet gebeuren' houdt aan."

Trouwe lezers worden even in spanning gehouden. "Levert het denkwerk een spannend idee voor internet op, dan klop ik meteen aan bij de VPRO, zoals afgesproken", legt hij uit. "Het is dus ook goed mogelijk dat een vernieuwde Bieslog na de zomer gewoon doorgaat."

De Bie maakte in de jaren tachtig en negentig samen met Kees van Kooten de satirische programma's 'Van Kooten en De Bie' en Keek op de Week. De Bie begon in 2001 met Bieslog, waarvoor hij korte stukjes schreef over kunst, cultuur en alledaagse dingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen