Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Middelkoop krijgt filmeditie 'Snuf de hond'

Shownieuws

Minister Van Middelkoop ontvangt donderdag het eerste exemplaar van de filmeditie van 'Snuf de hond'. De hoofdrolspelers van de film reiken het boek uit.

Ministwer van Defensie Eimert van Middelkoop ontvangt donderdag het eerste exemplaar van de filmeditie van het jeugdboek 'Snuf de hond'. Hij krijgt het boek uit handen van de hoofdrolspelers van de film, die vanaf 26 juni in de bioscopen te zien is. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

De uitreiking vindt plaats in het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum Liberty Park in Overloon, waarna de tentoonstelling 'Braaf! Honden in oorlogstijd' wordt geopend.

'Snuf de hond' is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Piet Prins. Het verhaal van de film draait om de jonge Tom, die het tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn trouwe herdershond opneemt tegen de Duitse bezetter. Onder anderen Tom van Kalmthout, Rense Westra, Vivian van Muiden en Bas Muijs zijn te zien in de film.

De regie is in handen van Steven de Jong, eerder verantwoordelijk voor familiefilms als 'De Kameleon' en 'De scheepsjongens van Bontekoe'. Syb van der Ploeg levert de titelsong, 'Heilig vuur'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen