Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook politie Brabant nijdig op Sascha Visser

Shownieuws

De Brabantse politie is kwaad dat Sascha Visser de nooddienst heeft belast door voor zijn show de Efteling binnen te dringen. "We moesten twee auto's inzetten."

De Brabantse politie is kwaad dat Sascha Visser de nooddienst heeft belast door zondagnacht voor zijn show bij TMF de Efteling binnen te dringen. "We moesten twee auto's inzetten voor de melding dat er indringers waren", zegt een woordvoerder van de politie Midden en West Brabant. "We waren die teams anderhalf uur kwijt voor iets dat een grap bleek te zijn."

Voor het binnendringen van het pretpark in Kaatsheuvel kan de politie Visser slechts een boete van zestig euro geven. "We willen echter een voorbeeld stellen door de zaak onder de aandacht te brengen", legt de woordvoerder uit. "Zulke stunts gebeuren de laatste tijd steeds vaker." Vorige week reageerde het politiekorps van Flevoland verontwaardigd op een vergelijkbare zaak. De 19-jarige Visser drong toen een zwembad binnen in een vakantiepark in Zeewolde.

Anders dan de politie in Flevoland doen de Brabantse collega's geen poging de kosten te verhalen op muziekzender TMF. "Het gaat ons niet om het vergoeden van onkosten", stelt de woordvoerder. "Maar ik zag gisteren dat Sascha Visser de zaak bagatelliseert." De politie in Brabant vindt het een goed idee dat dit gedrag wordt voorgelegd aan de Raad van Hoofdcommissarissen, zoals het korps in Flevoland heeft aangekondigd te doen.

Visser begeeft zich de laatste tijd voortdurend zonder toestemming op uiteenlopende plekken, waar hij opnamen maakt voor zijn nieuwe ochtendshow Wakker Worden met Sascha. MTV Networks, waaronder muziekzender TMF valt, wilde dinsdagochtend nog niet reageren op de zaak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen