Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Surpriseparty voor Simone Kleinsma

Shownieuws

Maandag vierden vele BN'ers de vijftigste verjaardag van Simone Kleinsma. Collega's als André van Duin en Ron Brandsteder waren naar Hotel Arena gekomen.

De woorden 'vakvrouw' en 'veelzijdig' werden maandagavond veelvuldig in de mond genomen door de vele BN'ers die de vijftigste verjaardag van Simone Kleinsma vierden. Collega's en vrienden als André van Duin, Ron Brandsteder en Chantal Janzen waren naar Hotel Arena in Amsterdam gekomen om de musicaldiva in het zonnetje te zetten.

Theaterveteraan Willem Nijholt beperkte zich niet tot beleefdheden. "Het is een groot vakwijf", zei hij glunderend. "Ze heeft iets van een wijf, vind ik, in de goede zin van het woord". Ook André van Duin verbloemde zijn woorden niet. "Dat wijf kan alles", zei hij.

De blonde artieste, die donderdag vijftig werd, laat zich door het voortschrijden der jaren niet intimideren. "Je begint bij veertig en bij vijftig ga je gewoon door", zei ze lachend, terwijl ze door haar man Guus Verstraete naar binnen werd geleid. Met een smoesje was Kleinsma naar de surpriseparty gelokt. Het feest werd georganiseerd door Joop van den Ende, bij wie ze onder contract staat.

Van haar vele musicalrollen zijn bij haar collega's die in 'Sweet Charity' en 'Chicago' favoriet. "Dat zijn wel twee rollen die ik geweldig zou vinden om te doen", zei Chantal Janzen. Ron Brandsteder sloot zich daarbij aan. "De musicalrol in 'Sweet Charity' was natuurlijk fantastisch. Dat doet ze met elan en gemak".

Tijdens het feestje werden ook persoonlijke anekdotes uitgewisseld. "Ik zie haar als vakvrouw, buurvrouw en hondenuitlater", zei een hoogzwangere Tooske Ragas, die met haar man Bastiaan in Amsterdam Oud-Zuid woont.

Ook voor Brandsteder is Kleinsma geen vreemde. "Ik herinner mij haar vooral van de vakanties. Zoals zij op een luchtbed door het water kan drijven, daar is ze ongekend in", zei hij lachend. "Er zijn foto's van, maar die zijn voor privégebruik."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen