Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Speed racer' maakt verwachtingen niet waar in VS

Shownieuws

De film 'Speed racer' is in de Amerikaanse bioscopen slecht bezocht. De film bracht tot nog toe 13 miljoen euro op en kostte bijna tachtig miljoen om te maken.

(Novum/AP) - Warner Bros., de filmdistributeur van 'Speed racer', geeft toe dat de film in het openingsweekeinde onder de maat heeft gepresteerd. "Jammer genoeg heeft de film het niet zo goed gedaan als we verwacht hadden", zegt Dan Fellman, de directeur van het filmbedrijf. Hoe de film in Nederland wordt bezocht, is nog niet bekend.

De actiefilm, die zich voornamelijk richt op een jonger publiek, wist in de Verenigde Staten de stripverfilming 'Iron man' niet van de koppositie te stoten in de box office. De film bleef steken op de tweede plaats en bracht uiteindelijk ruim dertien miljoen euro op. Het wordt volgens Fellman nog lastig het budget van de film, bijna tachtig miljoen euro, te dekken.

'Speed racer' is geregisseerd door de gebroeders Wachowski, die al eerder de Matrix-trilogie en 'V for Vendetta' maakten. De film wist niet meer dan 35 procent van de Amerikaanse recensenten voor zich te winnen, zo is te lezen op de filmsite Rotten Tomatoes.

De kleurrijke actiefilm is na 'Iron man' de tweede zomerfilm waarvan veel werd verwacht die op het witte doek te zien is. Vrijdag verschijnt 'The chronicles of Narnia: Prince Caspian', het vervolg op de rolprent uit 2005. Ook van 'The black knight', 'The incredible Hulk', 'Indiana Jones and the kingdom of the crystal skull' en 'Sex and the city: The movie' wordt verwacht dat ze veel geld in het laatje brengen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen