Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sascha Visser weer opgepakt na inbraak

Shownieuws

TMF-presentator Sascha Visser is voor de tweede keer in een week aangehouden. Nu omdat hij in de Efteling was ingebroken.

TMF-presentator Sascha Visser is zondagnacht voor de tweede keer in een week aangehouden nadat hij voor het programma Wakker Worden met Sascha op een gekke plek wilde slapen. Ditmaal klom hij samen met een 29-jarige Amsterdammer en een 23-jarige Tilburger het hek over bij sprookjespark de Efteling in Kaatsheuvel. Dat heeft de Brabantse politie maandag bekendgemaakt.

De arrestatie is opvallend omdat vorige week enige ophef ontstond na Vissers vorige aanhouding. Toen brak hij voor zijn programma in in een vakantiepark in Flevoland.

De drie werden zondagnacht rond 02.40 uur aangehouden door de beveiliging van de Efteling en overgedragen aan agenten, die een bekeuring uitschreven. De politie betreurt het incident omdat door zulke ludieke acties de noodhulpdienst nodeloos wordt belast.

Visser werd vorige week in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde aangehouden. De TMF-vj had zich verstopt in een zwembad.

Het Flevolands politiekorps reageerde boos, ook vanwege eerdere stunts van collega-programmamakers, onder meer van BNN. Het wil de kwestie aankaarten bij de Raad van Hoofdcommissarissen. De politie Flevoland daagde Visser ook uit om een dagje mee te lopen en te ervaren hoe hoog de werkdruk van een agent is.

MTV Networks, waaronder TMF valt, zei toen dat het niet de doelstelling van het programma is om schade toe te brengen op locaties waar wordt gefilmd. Zondag was MTV Networks niet bereikbaar voor commentaar.

Visser lijkt niet wakker te liggen om zijn recente ontmoetingen met agenten. Vorige week reageerde hij al sceptisch, en zo ook nu. "Toen we de slaapplaats bij Hans en Grietje bereikt hadden, stonden er opeens een aantal bewakers voor onze neus. Geen ontkomen meer aan", schrijft de 19-jarige presentator op zijn weblog. "De populariteit van het programma is zo groot dat mijn verschijning in de Efteling alle alarmbellen deed rinkelen."

Met die populariteit valt het overigens wel mee. Dagelijks kijken gemiddeld tienduizend mensen naar Wakker Worden met Sascha.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen