Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uma Thurman klaagt cosmeticagigant aan

Shownieuws

Uma Thurman daagt Lancôme voor de rechter in een ruzie over het gebruik van haar beeltenis en naam. Ze eist een schadevergoeding van bijna tien miljoen euro.

(Novum/AP) - Uma Thurman daagt Lancôme voor de rechter in een ruzie over het gebruik van haar beeltenis en naam in reclame-uitingen van de cosmeticagigant. Volgens de 'Kill Bill'-actrice, die tussen 2000 en 2002 onder contract stond bij Lancôme, zijn haar naam en beeltenis ook na afloop van haar contract nog gebruikt op Canadese billboards en Aziatische websites. Ze eist een schadevergoeding van bijna tien miljoen euro.

Lancôme, dat valt onder het Franse L'Oréal, dacht de actrice voor te zijn door woensdag al naar de rechter te stappen. Het cosmeticaconcern wilde de rechter ertoe bewegen de beschuldigingen van Thurman ongegrond te verklaren. Het bedrijf zegt geen verantwoordelijk te dragen voor het gebruik van reclamemateriaal nadat het contract tot een einde is gekomen.

De 38-jarige Thurman was onder meer het gezicht van Miracle, een destijds nieuw parfum van Lancôme. Andere sterren die onder contract hebben gestaan bij Lancôme zijn Isabella Rossellini, Juliette Binoche en Drew Barrymore.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen