Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wolter Kroes komt met EK-versie van nieuwe single

Shownieuws

Wolter Kroes heeft zijn single 'Viva Hollandia' in een nieuw jasje gestoken. Het feestnummer heeft een tekst die beter aansluit op het EK Voetbal dan de vorige.

Wolter Kroes heeft zijn single 'Viva Hollandia' in een nieuw jasje gestoken. Het feestnummer, dat de volkszanger vorige maand uitbracht, heeft een tekst gekregen die beter aansluit op het komende EK Voetbal dan de vorige versie. Dat heeft Kroes laten weten aan Novum Nieuws.

Edwin Evers spoorde de 39-jarige zanger aan om zijn nummer een make-over te geven. De nieuwe versie gaat dinsdag in première in de ochtendshow van de Radio 538-dj.

De eerste versie van het nummer was primair bedoeld als themanummer voor de Nederlandse versie van het Duitse Oktoberfest, dat dit najaar voor het eerst wordt georganiseerd. Met de nieuwe versie wil Kroes behalve voetbalfans ook Nederlandse fans van de Olympische Spelen bedienen.

'Viva Hollandia' is een Nederlandstalige bewerking van het nummer 'Viva Colonia', van de Duitse popgroep Höhner. Twee jaar geleden al nam Santa Rosa onder de naam 'Viva Hollandia' een cover op van het nummer. De Nederlandse feestband, die het nummer in de aanloop naar het EK opnieuw op de markt heeft gebracht, beklaagde zich onlangs over de gelijknamige cover van Kroes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen