Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wendy van Dijk blij met Dance Against Cancer

Shownieuws

Wendy van Dijk is dolblij met Dance Against Cancer (DAC). DAC is een dancefeest dat volgende week zaterdag wordt georganiseerd op het strand van Zandvoort.

Wendy van Dijk is enthousiast over het feest Dance Against Cancer, dat volgende week zaterdag wordt georganiseerd op het Zandvoortse strand. "Ik vind het briljant bedacht", vertelt de 37-jarige presentatrice, die de initiatiefnemers een warm hart toedraagt. "Hoe lekker dans je als je weet dat je er ook nog eens een goed doel mee helpt?"

Het feestje tegen kanker roept ook een ander gevoel op bij Van Dijk, die vorig jaar werd benaderd door de organisatie van Dance Against Cancer. "Het was afgelopen donderdag twee jaar geleden dat mijn vader overleed aan de gevolgen van kanker", legt ze uit. "Dat komt nog steeds heel hard binnen."

Wendy weet daarom niet of ze ook aanwezig is op het evenement, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. "Het ligt nog heel gevoelig", vertelt ze. "Ik weet niet of ik dat al kan. Ik denk dat ik eerst verder moet zijn met de verwerking van mijn verdriet voordat ik het kan omzetten in daadkracht."

De organisatie wist grote namen te strikken voor een optreden tijdens het festijn bij de Zandvoortse strandpaviljoens Mango's Beach Bar, Bruxelles en Skyline. Zo treden vanaf 16.00 uur onder anderen Jeroen van der Boom, Van Velzen en Eddy Zoey op tijdens Dance Against Cancer, oftewel Uit Je DAC.

De live-acts worden afgewisseld met dj's als Gerard Ekdom, Gijs Staverman, Jeroen Kijk in de Vegte, die net als de artiesten belangeloos optreden. Straatartiesten luisteren het feest op en er worden bij de Intensive Care Bar cocktails geschonken. Ook kunnen prijzen worden gewonnen in een casino.

De horecaopbrengsten van Dance Against Cancer komen ten goede aan de stichting ViVe! van het Nederlands Kanker Instituut en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Met het geld worden mensen geholpen die nazorg of revalidatie nodig hebben na hun behandeling. Daarnaast doet ViVe! onderzoek naar het verbeteren van bestaande revalidatiebehandelingen en het ontwikkelen van nieuwe behandelingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen