Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brace zingt duet met volkszanger Frank van Etten

Shownieuws

Brace en volkszanger Frank van Etten hebben samen een single opgenomen. De ballad van het opmerkelijke duo heet 'De nachten zijn zo donker zonder jou'.

Brace en volkszanger Frank van Etten hebben samen een duet opgenomen. Het opmerkelijke duo zingt in de ballad 'De nachten zijn zo donker zonder jou' over een meisje, zo vertelt Van Etten vrijdag. Volgende week komt de single uit.

De twee Nederlandse artiesten ontmoetten elkaar in het Spaanse Torremolinos. "Brace moest optreden, maar het geluid was slecht", vertelt van Etten, die vooral in Noord-Brabant bekend is van het lied 'Leef als een zigeuner'. "Ik heb hem toen geholpen en sindsdien zijn we eigenlijk niet meer van elkaars zijde geweken."

De 26-jarige artiest is weg van de soul in de stem van Brace, die hits scoorde als 'Vraag jezelf eens af' en 'Ik ben je zat'. De moeder van de 21-jarige r&b-zanger nam volgens Van Etten het initiatief voor de samenwerking. "Zij zag het helemaal zitten", beweert de volkszanger. "Zij is een schat. Als ik in Amsterdam ben, maakt ze vaak garnalen of roti voor ons."

Van Etten geniet van zijn uitstapje naar de popmuziek. "Ik blijf een volkszanger, maar zelf houd ik erg veel van r&b." Waarschijnlijk blijft de muzikale samenwerking eenmalig, maar de vriendschap zal langer voortduren. "Brace is zo gek als een deur, maar echt gezellig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen