Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nance openhartig over ziekte

Shownieuws

Nance Coolen laat in Vinger aan de Pols zien hoe zij omgaat met de ziekte van Crohn. In de uitzending wordt duidelijk hoe deze darmkwaal haar leven beheerst.

Presentatrice Nance Coolen laat volgende maand in Vinger aan de Pols zien hoe zij omgaat met de ziekte van Crohn. Dat maakte de Avro vrijdag bekend. In de uitzending, die op 24 juni te zien is, wordt duidelijk hoe deze chronische darmkwaal het leven van Nance al jaren beheerst.

Stress is een factor waardoor de ziekte van Crohn zich kan manifesteren. De 34-jarige blondine denkt dat de grote druk die zij ervoer als zangeres van de groep Twenty 4 Seven een oorzaak was voor de ziekte, zo zal volgens de Avro in de uitzending aan bod komen. Haar trotse ouders vertellen ook over de eerste jaren als artieste van hun dochter. "We wisten niet dat er ook zo veel bedrog bij kwam, zo veel stress", vertellen zij in het programma.

In de achtdelige serie van Vinger aan de Pols vertellen meer bekende Nederlanders over gezondheidsproblemen. Onder anderen zanger Ronnie Tober, presentatrice Julia Samuel en judoka Danny Meeuwsen komen aan bod in het nieuwe seizoen van het medische programma.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen