Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wolter Kroes brengt ode aan overleden fan

Shownieuws

Wolter Kroes brengt op zijn nieuwe album een ode aan een overleden fan. 'Niemand heeft het antwoord kunnen geven' gaat over de jonge Kelly, die onlangs stierf.

Wolter Kroes brengt op zijn nieuwe album een ode aan een overleden fan. Het nummer 'Niemand heeft het antwoord kunnen geven' gaat over Kelly, een jonge fan die overleed aan een hersentumor.

"Ze was op een gegeven moment heel erg ziek, maar wilde per se nog een keer een optreden van mij zien", herinnert de volkszanger zich de laatste keer dat hij het meisje zag. "Het liedje werd speciaal voor haar geschreven. Dat is iets wat heel belangrijk vind, dat er een verhaal achter een liedje zit."

Kroes heeft twee jaar gewerkt aan 'Echt niet normaal', zijn zesde 'studiokind'. "Ik ben er zo trots op", glundert de zanger. "Dit is echt Wolter Kroes. Dat waren mijn andere cd's ook wel, maar ik ben inmiddels weer verder en ik heb het een en ander meegemaakt. Het zijn stuk voor stuk nummers waar ik achter sta."

Naast het emotionele 'Niemand heeft het antwoord kunnen geven', raakt ook 'Vergeet me niet' een gevoelige snaar. "Stichting Alzheimer vroeg ons vorig jaar een nummer voor ze te schrijven", vertelt Kroes. "Uiteindelijk ging dat niet door, maar we hadden zó een prachtig liedje gemaakt. Dat was net in de tijd dat ik met Tessa ging trouwen. Toen dacht ik: stel je voor dat de vrouw van wie ik zielsveel hou zoiets zou overkomen. Hoe zou ik ermee omgaan als zij door die ziekte een compleet ander mens zou worden?" Het nummer kwam met achttien andere nummers op de nieuwe plaat terecht.

Vrouwlief Tessa draait de plaat van haar man helemaal grijs. "Ze vindt 'Jouw ogen' helemaal te gek, dat is echt haar nummer", onthult de rasartiest. Voor Kroes is 'Groener gras' favoriet. "Ik kreeg dat liedje in handen en ik was er meteen helemaal 'blind' van". Dat is mijn leven, dat is wat ik zelf heb doorgemaakt. Ik heb een tijd meegemaakt dat het privé allemaal niet zo goed ging", vertelt de zanger, die zijn eerste huwelijk op de klippen zag lopen. "Op een gegeven moment gaat de zon weer voor je schijnen."

De 39-jarige Kroes staat 'voor de volle honderd procent' achter het album. "Ik weet wel dat ik het stempel heb van het nummer 'Ik heb de hele nacht liggen dromen'", legt Kroes uit. "Ik vond het heel belangrijk om ook eens een andere kant van mezelf te laten zien, helemaal nu ik een bekende Nederlander ben. Bij de andere albums was dat natuurlijk nog niet zo. Nu gaan mensen echt naar mijn cd luisteren om te kijken wat ik nog meer kan."

Liefhebbers van wat meer tempo worden op hun wenken bediend met nummers als 'Niet normaal', 'Ik voel je hete adem' en 'Viva Hollandia'. "Het EK voetbal komt eraan en Viva Hollandia is al gebombardeerd tot voetbalhit", vertelt Wolter niet zonder trots. "Ik ga naar Oostenrijk en Zwitserland en als het meezit ga ik ook naar Peking voor de Olympische Spelen. Dit is voor mij het drukste jaar ooit, maar ik geniet met volle teugen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen