Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Countryzanger Eddy Arnold (89) overleden

Shownieuws

De Amerikaanse zanger Eddy Arnold is donderdag overleden. Hij zou volgende week 90 jaar worden. Arnold was een van succesvolste countryzangers van de VS.

(Novum/AP) - De Amerikaanse countryzanger Eddy Arnold is donderdag overleden. Hij zou volgende week 90 jaar zijn geworden. Arnold was een van succesvolste countryzangers van de VS.

Hij was een pionier van de zogenoemde Nashville-sound, een mix van country, pop en folk, die later ook sterren als Kenny Rogers opleverde. In 1947 bereikte Arnold, bijgenaamd The Tennessee Plowboy, voor het eerst de eerste plaats in de countryhitlijsten. Dat was met 'What is life without love?'. Er zouden nog 27 nummer 1-hits volgen. De meeste daarvan nam hij op met gitarist-producer Chet Atkins. Mede dankzij Arnold groeide Nashville uit tot het centrum van de country-industrie.

In de jaren zestig blies hij zijn ingezakte carrière nieuw leven in door met strijkers te gaan werken. Dat was een gewaagde stap voor een country-artiest, maar het duurde niet lang voor ook anderen dit gingen doen.

Arnold bleef tot op hoge leeftijd muziek maken. In 2005 verscheen zijn laatste album, 'After all these years'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen