Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dries Roelvink doet oproep voor Willy Alberti-cd

Shownieuws

Dries Roelvink is hard op zoek naar multitrack-opnamen van Willy Alberti. Roelvink is gevraagd een cd op te nemen met duetten tussen hem en de overleden zanger.

Dries Roelvink is hard op zoek naar originele multitrack-opnamen van Willy Alberti. Universal Music heeft Roelvink gevraagd een cd op te nemen, waarop hij duetten zingt met de overleden zanger. De platenmaatschappij heeft echter niet alle originele opnamen, dus doet de blonde zanger een beroep op het volk. Wie originele multitrack-opnamen heeft, mag zich melden bij Universal Music. Dat meldt de platenmaatschappij donderdag.

De 49-jarige Roelvink heeft er zin in om duetten met Alberti op te nemen. "De muziek van Willy Alberti hoort tot mijn wortels. Ik ben hiermee opgegroeid", zegt de zanger. "Mijn moeder heeft ooit een duet met Willy opgenomen. Hij kwam vroeger bij ons thuis en ik wil het nu heel graag opnemen als eerbetoon aan mijn ouders. Het zou fantastisch zijn als ik het album nog aan mijn moeder zou kunnen laten horen."

Alberti overleed in 1985 op 58-jarige leeftijd. De zanger had een succesvolle zangcarrière, met hits als 'Dat afgezaagde zinnetje', 'Niemand laat z'n eigen kind alleen' en 'Buena notte bambino'. Zijn dochter Willeke nam al eerder een postuum duet met haar pa op en bracht het nummer 'De glimlach van een kind' in 1995 nogmaals uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen