Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Al Jarreau krijgt Edison-oeuvreprijs

Shownieuws

Al Jarreau krijgt dit jaar de Edison Jazz Life Time Achievement Award. De prijs wordt hem op 28 november overhandigd tijdens de Edison Jazz/World Music Awards.

Al Jarreau ontvangt dit najaar de Edison Jazz Life Time Achievement Award. De prijs wordt hem op 28 november overhandigd tijdens de Edison Jazz/World Music Awards in Eindhoven. Dat heeft de organisatie van het prijzengala donderdag bekendgemaakt. De 68-jarige Amerikaanse muzikant komt de prijs persoonlijk in ontvangst nemen.

Jarreau is tijdens zijn lange carrière overladen met muziekprijzen. Zo won hij zeven keer een Grammy. De artiest brak in de jaren zeventig door met zijn album 'We got by'. In 1981 had hij een grote hit met het nummer 'We're in this love together'. Tijdens de awardceremonie verzorgt Jarreau een optreden met het Metropole Orkest.

Kaarten voor de Edison Jazz/World Music Awards gaan zaterdag in de voorverkoop. Tijdens het prijzenfestijn vinden ook optredens plaats van de andere winnaars. Vorig jaar werd de oeuvreprijs toegekend aan Joe Sample en Randy Crawford.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen